beruházás

2020.02.27. 07:00

Átadták a megújult orvosi rendelőt Neszmélyen

Negyvenötmillió forintból újult meg a neszmélyi rendelő és védőnői szolgálat helyisége. De a korszerűsített épületben található fogorvosi rendelő is „felfrissült”. Emellett modern gyógyászati eszközökhöz is hozzájutott a település háziorvosa – derült ki a szerdai átadón.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Az orvosi rendelő frissen vakolt és festett falai, a korszerűsített lépcső és feljáró, a modern nyílászárók, a rendelő padozata, bútorzata, a gyógyászati eszközök mind-mind arról árulkodnak, hogy jól sikerült az egészségügyi intézmény felújítása. Mindez a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert pályázati forrásból valósulhatott meg, a megyei önkormányzat támogató döntésének és koordinálásának eredményeként.

A beruházás átadóján Janovics István, Nesz­mély polgármestere házigazdaként köszöntötte a megjelenteket. Köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Ollé Árpádot, Dunaalmás települési vezetőjét, dr. Fekete Erika háziorvost, valamint Gál Gabriella védőnőt.

Janovics István néhány beszédes adaton keresztül mutatta be a „Neszmély egészségügyi alapszolgáltatásainak fejlesztése a közös rendelő épületének felújításával és eszközök beszerzésével” címen megvalósult projektet. Elmondta: az ingatlan felújítására több mint 39 millió forintot költöttek, ezen túl 3 milliót fordítottak eszközök vásárlására, az önkormányzat pedig további 2,1 millió forinttal egészítette ki a beruházási büdzsét.

– Az eredeti terveken valamelyes alakítani kellett – jegyezte meg a polgármester. – Úgy, hogy a szolgáltatások ne sérüljenek, és az alapfeladatok ellátásának minőségét megőrizzük.

Az országgyűlési képviselő egyebek mellett azt emelte ki, hogy ez a rendelő azon kevés beruházások közé tartozik, ahol a tervezett projektköltség és a kivitelezés összege között alig volt különbség. Majd azt hangsúlyozta, hogy akkor érezzük jól magunkat vidéken, ha a fontos szolgáltatások, mint óvoda, bölcsőde, iskola, illetve alapellátások, mint az orvosi rendelő is a közelünkben vannak. A nemzeti színű szalag átvágása előtt még Ollé Árpád is köszönetét fejezte ki a megye és a képviselő segítségéért, majd Valkiné Guthy Éva református lelkész megáldotta az épületet.

Megérkezett a XXI. század

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében utalt arra, hogy a projekt megvalósulása során konstruktív együttműködés alakult ki a települési és a megyei önkormányzat között. Majd kitért arra is, hogy kevesen gondolnák, de az itt szolgálatot teljesítő háziorvos mintegy 2500 páciens ellátásáért, kezeléséért, gyógyításáért felel. A védőnő pedig 160 családot gondoz, miközben a környéken 19 anyuka várandós. A megye támogató döntésével, a 45 milliós TOP-os beruházásnak köszönhetően teljesen megújult az intézmény. Az egészségügyi alapellátásért felelős rendelőintézet szolgáltatásának színvonala is jelentősen javult. Ezzel, ilyen értelemben is megérkezett a XXI. század Neszmélyre és Dunaalmásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában