nagy fogás

2018.12.13. 17:30

Nagy fogás: egy hibrid Toyotát nyert az ászári pecás

A Magyar Országos Horgász Szövetség nyereményjátékát egy megyei pecás nyerte. A horgász nem is akármilyen „fogással” büszkélkedhet.

Kemma.hu/MTI

Forrás: Shutterstock.com

Egy ászári horgász, Blahó László lett a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) nyereményjátékának egyik nyertese, így a pecás egy Toyota RAV4 Hybrid autó boldog gazdája lett.

A MOHOSZ nyereményjátékában azok a horgászok vehettek részt, akik új, 2019. január 1-jétől már élesben induló plasztik anyagú Magyar Horgászkártyát igényeltek idén.

Az újabb felajánlásoknak is köszönhetően a közjegyző jelentétében megtartott nyereményjáték-sorsoláson – a nyereményadót is tartalmazóan – végül összesen több, mint bruttó 20 millió forint értékben 103 nyereményt sorsoltak ki.

A kártya hasznos

Az Országgyűlés december 13-i döntésének értelmében 2019. január 1-jétől már minden, állami horgászjegyet kiváltani szándékozó horgász számára kötelezővé válik az eddigi papíralapú horgász igazolvány lecserélése az új plasztik horgászkártyára. A sikeres, szeptember 1-je óta tartó, elő-regisztrációs folyamatnak köszönhetően a mai napig több, mint 185 000 horgász regisztrált és 163 500 fő már meg is igényelte a horgászkártyáját.

A kártya ára egy egyszeri, teljes érvényességi idejére szóló regisztrációs díj, amely tartalmazza a horgász balesetbiztosítás díját, valamint a QR-kód alapú horgászkártya előállításának árát és annak a horgász számára történő postai eljuttatását is 1.732 Ft+ÁFA, azaz 2.200 Ft. A horgászkártya érvényességi ideje 5 év (2018. évi sikeres regisztráció esetén 6 év)- tájékoztat a MOHOSZ.

A kártyával minden horgász egyedileg azonosítható lesz, az okmányhoz kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá válik az ügyintézés és az adminisztráció.A tervek szerint a plasztikkártyát és a hozzá tartozó nyilvántartást összekapcsolják a területi és állami jegyekkel, majd a fogási naplóval, így másfél év múlva a vízterületek kezelői naprakész információval rendelkeznek majd arról, milyen fogás volt egy adott helyen, és milyen beavatkozásra, telepítésre van szükség.

 

 

 

 

 

 

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában