feeling

2018.10.24. 20:00

Amerikai autócsodák szállták meg Oroszlányt

Utcahosszon álló izomautók, benzingőz, duruzsoló motorok és country zene – egy csepp valódi Amerikába csöppenhetek az amerikai autók szerelmesei Oroszlányban. Az ország minden pontjáról és külföldről is érkeztek különleges járgányokkal a szombati Mustang találkozóra.

Csernyik Zsombor

Utcahosszon álló izomautók, benzingőz, duruzsoló motorok és country zene: egy csepp valódi Amerikába csöppenhetek az amerikai autók szerelmesei Oroszlányban.

Fotó: Csernyik Zsombor/24 Óra

Felbőgtek az ötezer köbcentis motorok a hét végén a város különleges, V8-as autók alkatrészeivel díszített étterme előtt. Hamarosan harminc Mustang és huszonöt más típusú, nem mindennapi látványt nyújtó amerikai autó lepte el a várost. A különleges járgányokat még azok is megcsodálták, akik bevallásuk szerint nem rajonganak az autókért.

– Pár izomautó-fanatikus ismerőssel eljátszottunk a gondolattal, hogy egy „benzingőzös” délutánra összehozunk néhány klasszikus Mustang tulajdonost. Az országban évente mindössze egy-két Mustang találkozó van, így sokan érdeklődtek az esemény iránt – mondta lapunknak Minka Attila, a találkozó főszervezője, majd hozzátette: két autóval egészen Svájcból érkeztek Oroszlányra.

A harminc Mustang mellett huszonöt más típusú ikonikus autó is érkezett a találkozóra, köztük Cadillac, Pontiac, Camaro és Corvette is várta a különleges autók szerelmeseit. A gyerekek nagy örömére a büszke tulajdonosok élményautózásra hívták az érdeklődőket, a több száz kilométerről érkezett vendégek járgányainak pedig a szervezők egy helyi autómosóban ingyen mosást biztosítottak.

Minka Attila lapunknak elmondta: a beszélgetésen és egymás autóinak megcsodálásán kívül céljuk volt az is, hogy az idelátogatók egy kis darabot hazavigyenek magukkal Oroszlányból. A nyolc hengeres gépekbe pattanva ezért egy csapat meglátogatta a Bányászati Múzeumot, ami különösen tetszett a vendégeknek.

A találkozó keretében fellépett a Liget Line Dance country táncos csapata, akik műsorukkal csak fokozták az igazi amerikai hangulatot. A csapat különlegessége, hogy az országban egyedülállóan, nekik saját country énekesük is van, Papp Róbert személyében, aki jellegzetes hangjával varázsolt igazi vadnyugatot a színpadra. A szervezők köszönetként a résztvevőknek, egy Mustang alakú kézműves tortával okoztak meglepetést, amit együtt fogyasztottak el az amerikai autók szerelmesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában