jövő

2019.01.21. 18:15

Irány az egyetem! – pályaválasztási irányokat mutattak az Agorában

A Tatabányai Árpád Gimnázium diákjai valósággal megszállták a Vértes Agoráját hétfő reggel.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Előadások, bemutatók bizonyították a diákoknak, miért javasolják azt tanáraik, ami a rendezvény elnevezése: Irány az egyetem!

Kovács Miklós igazgató köszöntötte a diákokat és a több mint húsz oktatási intézmény, civil szervezet, hivatal képviselőjét az Agora nagytermében, ahol a 10., 11. és 12. osztályosok előadásokat hallgathattak meg.

Tatabányai Árpád Gimnázium diákjai megszállták a Vértes Agoráját hétfő reggel (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere azt emelte ki, lehetőség ez a nap, hogy hozzásegítsen a jövőben a megfelelő pálya kiválasztásához. Hozzátette, egy jó döntésük volt már a tanulóknak, amikor az Árpádot választották, most illetve a következő hónapok során jó szerencsét kíván a következő választáshoz.

Balogh Eszter (Prohuman 2004 Kft.) a gyakornoki programról szólva elmondta, nehéz bekerülni, de érdemes, hiszen ezt követően a cégek konkrét állást kínálnak. Dr. Fogarasi Richárd (Gazdaságfejlesztő Szervezet) a munkaerő-piaci helyzet alakulását ismertette.

Felhívta a figyelmet a Tatabánya Hazavár Programra, a Stúdium Ösztöndíjra és a Kóta József Gyakornoki Programra. Galamb-Kassa Gabriella, az ELTE karrierközpontjából azt javasolta, hogy mindenki vegye számba, mi iránt érdeklődik, milyen képességei vannak, milyen életkörülményekre vágyik. Ezután kell csak válogatni a lehetőségek közül.

Izgalmas előadásokat hallgathattak meg a diákok (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

Szekeres Dániel (Budapesti Műszaki Egyetem) a társaival készített önvezető autót mutatta be. Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke Magyarok a világ járműgyártásáról tartott látványos bemutatót a kocsi kocsitól Mátyás királyon át Kármán Tódorig, aki az amerikai légierő „védőszentje.”

Az autós formatervezés nemzetközi hírű, hazánkból induló egyéniségei különleges alkotásainak felvillantásával zárta a sort. Végül Páll Ákos, a Planbau Kft. építészmérnöke A jövőt rajzolom címmel osztotta meg tapasztalatait a hallgatósággal.

További részletek a 24 Óra január 22-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában