pályaorientáció

2020.01.26. 17:30

A továbbtanulásról kaptak információkat a Bárdos diákjai a Vértes Agorájában

A diákok tucatnyi kiállító standjánál ismerkedhettek meg egyetemek, a katonaság, a rendőrség, s különböző nagyobb cégek által kínált lehetőségekkel.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Pályaorientációs napot szervezett a Bárdos László Gimnázium a Vértes Agorájában. A programon tizenhét osztály diákjai vettek részt – kilencedik évfolyamtól a végzős osztályokig.

Lovasi-Kovács Andrea, az intézmény igazgatóhelyettese kérdésünkre elmondta: az intézmény minden évben megszervezi a diákoknak ezt a programot. Eddig a gimnáziumban bonyolították le, ez az első alkalom, hogy együttműködnek az Agorával. A nagyterem megtelt, sőt a több mint ötszáz diák közül néhányan a galérián összeállított hatalmas monitoron követhették figyelemmel az előadásokat.

Szénási Pál, az Agora közösségi csoportvezetője üdvözölte a megjelenteket, majd Pleier Tamás, a gimnázium igazgatója emelte ki a pályaorientációs nap jelentőségét. Kiváló lehetőség ez a diákoknak, hogy informálódjanak a továbbtanulási lehetőségekről – mondta.

Három előadást hallhattak a diákok. Dr. Pál Zsófia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársa tartott általános ismertetőt az aktuális felsőoktatási felvételi eljárásokról. A rendkívül bonyolult rendszerben szereplő határidőkről, fontosabb tennivalókról és a pontrendszerről beszélt. Fogarasi Richárd, a Tatabányai Gazdaságfejlesztő Szervezet munkatársa a helyi lehetőségekről, míg Szénási Pál az uniós pályázatokról adott részletes tájékoztatást.

A diákok tucatnyi kiállító standjánál ismerkedhettek meg egyetemek, a katonaság, a rendőrség, s különböző nagyobb cégek által kínált lehetőségekkel, s közben több hasznos ismertetőt is meghallgathattak.

Uniós lehetőség

Szénási Pál, az Agora közösségi csoportvezetője uniós ifjúságot segítő programra hívta fel a diákok figyelmét. Két hónaptól egyéves időtartamig, 18–30 éves fiataloknak van lehetőségük uniós támogatással olyan munkát végezni, amely segít valamilyen társadalmat, helyi közösséget. Lehet akár oktatással, sporttal, sőt, környezetvédelemmel kapcsolatos is. Emellett kisebb csoportok szolidaritási projektjeit is támogathatják. Információk az Agorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában