rózsaszínben

2020.01.30. 21:44

A tatai vár rózsaszín falán már útnak indult a Giro d’Italia

A verseny rajta előtt szász nappal a tatai vár rózsaszínbe borult és a vár falán fényjátékkal is tisztelegtek a neves kerékpáros körverseny előtt.

Kemma.hu

Január 30-án csütörtök délután, 100 nappal a 103. Giro d’Italia magyarországi budapesti rajtja előtt, a verseny hagyományainak megfelelően rózsaszín díszkivilágítást kapott a verseny útvonalán található minden település látnivalója, így a tatai vár is. A népszerű sportesemény egyik előzetes rendezvénye, a Rózsaszín Fények Éjszakája. Ennek alkalmából kapott rózsaszín világítást a vár, amely előtt elhalad majd a verseny május 10-én.

A tatai vár Öreg-tó felőli oldala kapott rózsaszín kivilágítást. A kivilágított vár falán fényjátékban is gyönyörködhettek az arra járók, ugyanis a rózsaszínre festett várfalon egy zöld színben tekerő biciklis volt látható, ami alatt a „Giro d’Italia welcome to Tata, Hajrá Giro Hungary!” felirat olvasható.

A rózsaszínben pompázó várat Bakó Krisztián is megörökítette, aki csodálatos képeket készített a fényekbe burkolódzó épületről.

Mint arról beszámoltunk, a Giro d’Italia olasz szervezésű nemzetközi kerékpáros körverseny idei startja Budapesten, a Hősök terén lesz május 9-én, és május 10-én éri el megyénket. A verseny pontos menetrendjét is közzétették nemrég, Komárom-Esztergom megyében tizenhét településen, köztük Tata és Esztergom érintésével szalad át a futam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában