célok

2019.02.27. 15:07

Tatai testületi ülés: az Öreg-tó körüli rend „helyreállításra” vár

A tatai testületi ülésen többek között elhangzott, hogy a halászati tevékenység mélyebb megismerése haszonnal kecsegtető tevékenységgé válhat.

Petrik J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

A város idei költségvetésének módosítását a február 27-i testületi ülésen az is indokolta, hogy a Kuny Domokos Múzeumot komoly feladattal látták el, és ehhez, az előzetes régészeti feltáráshoz, kapott jelentős forrásokat, az önkormányzat büdzséjébe be kell „iktatni”.

Egyebek mellett ez az előterjesztés is szerepelt a napirendek között. Emellett egyes szociális ellátások és szolgáltatások tarifáját is emelték inflációkövető mértékkel a városatyák. Miként a bölcsődei, óvodai és iskolai étkeztetés és gondozás díját is.

A Tatai Öreg-tó Halászati Kft., – amely az Aranyponty Zrt.-vel működik szakmailag együtt – beszámolóját, amely inkább előzetes tájékoztató volt szintén megvitatták a képviselők. Egyes vélemények szerint az idő múlásával gyarapodnia kell oly' módon a cég tapasztalatainak, hogy az a bevételein is meglátsszon. A cél, hogy a társaság eredményt érjen el.

Az előterjesztéssel kapcsolatban szóba került, hogy a szakmai tapasztalatok egyre inkább segíthetik a kft. tevékenységének hatékonnyá tételét.

Horváthy Lóránt bizottsági elnök azt is megjegyezte, hogy a lehalászás során is újabb információkkal gazdagodtak a társaság munkatársai. A halászati tevékenység mélyebb megismerése pedig, végső soron haszonnal kecsegtető tevékenységgé válhat.

További részletek a 24 Óra február 28-i számában.

 

Az őszi lehalászás tapasztalatai hasznosíthatók (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában