2019.04.24. 17:18
A tatai kisposta legügyesebb cukrásza megsütötte A Fánkot a tévés sütiversenyen
A Viasat3 Ide Süss! című sütiversenyében egy tatai amatőr cukrásznak is drukkolhatunk: Wéber Anita már a második adásban a legjobb lett fánkjaival.
A Viasat3 Idesüss! című sütiversenyében egy tatai amatőr cukrásznak is drukkolhatunk: Wéber Anita már a második adásban a legjobb lett fánkjaival.
Forrás: Viasat3
Wéber Anita is szerepel a Viasat3 sütiversenyének ötödik évadában, és bizony már az első két adásban lenyűgözte Baracskay Angéla cukrászséfet, „a tányérdesszertek királynőjét” valamint Szabadfi Szabolcsot, „az ország pékjét”. Anita a tatai Vaszary János általános iskola után a tatabányai kereskedelmi szakközépiskolában végzett, jelenleg postai adminisztrátorként dolgozik a tatai kispostán.
A kollégák nevezték be őt az amatőrcukrász-versenyre, ami nem is csoda, ugyanis rendszeresen meglepi őket házi sütésű finomságokkal. Nagy álma egyébként, hogy húgával saját cukrászdát nyisson, bár ahogy a második adásban elhangzott, egy fánkozó is kifejezetten jó ötlet lenne.
Az első adásban a 35 éves Anita Viktória jellegű piskótatortát készített, míg a másodikban a fánkok jutottak főszerephez. Csöregefánkja lényegében olyan lett, mint az ország pékjéé, másodjára készített fánkjaiba pedig egyszerűen nem lehetett belekötni. A Szabadfi Szabolcs meg is jegyezte, hogy
„ez A Fánk”
Sass Dani még hozzátette: Anitának el kellene kezdenie tervezni egy fánkozót. A feladat egyébként nem volt olyan egyszerű, mint amilyenek tűnik, a versenyzőknek ugyanis nyolc tökéletes fánkot kellett sütniük, kétféle krémmel, és szabadon választható díszítéssel.
A mindmegette.hu-n is elérhető több Idesüss-recept, így Anita számtortájáé is, amelyet az első adásban készített. A versenyzők egyébként az ötmillió forintos fődíj mellett egy különdíjat is elnyerhetnek: 10 részes online videósorozatot készíthetnek a Mindmegettével.
Anita számtortája
A piskótához: 75 dkg vaj, 75 dkg porcukor, 2 db citrom, 12 db tojás, 6 tk sütőpor, 75 dkg liszt, só
A krémhez: 0,5 l tej, 25 g keményítő, 2 vaníliarúd, 0,5 l tejszín (35%), 2 csomag zselatin fix, 0,5 kg málna (lehet fagyasztott), 20 dkg cukor, 20 dkg porcukor
Díszítés: 10 dkg friss málna, 20 dkg friss eper, rózsaszín és fehér cukorgyöngy, árvácska rózsaszín-fehér (min. 10 virág), rózsaszín ételfesték
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd egyesével a négy tojást. Miután beletettük a tojást, hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül elkészítjük a krémet. A tejet és a krémport sűrűre keverjük, fellazítjuk a felvert tejszínnel és szükség esetén hozzákeverjük a zselatint. A málnából és cukorból lekvárt főzünk. A kisült, kihűlt piskótát kettévágjuk és sablon segítségével formára vágjuk. A kettévágott piskótát a lekvárral és a krémmel megtöltjük és a tetejét tetszés szerint díszítjük.