mese, mese, mátka

2019.05.25. 20:00

A tatabányai ovisok rajzai díszítik az írónő kötetét

H. Gábor Erzsébet sok gyermekverset írt korábban, amik egészen eddig nem láttak napvilágot. Egy kiadó megkeresésére kezdett ismét foglalkozni velük.

Sugár G.

H. Gábor Erzsébet legújabb kötetének, a Berkenyeágon kismadárnak a bemutatóját tartották a felsőgallai Széchenyi Művelődési Házban. Zsúfolásig megtelt az intézmény nagyterme, ugyanis a költő, író mellett a Német Nemzetiségi Óvoda gyermekei is bemutatkoztak: verseltek és a könyvhöz készített színes gyermekrajzaikat is kiállították a könyvbemutatón.

Herendi Judit, a művelődési ház vezetője faggatta az alkotót, H. Gábor Erzsébetet a könyv születésének körülményeiről. Az írónőnek korábban három könyve jelent meg, amelyek felnőtteknek szóló írásokat tartalmaznak. A gyermekei születésekor azonban sok gyermekverset írt, amelyek egy bőröndben lapultak – eddig.

H. Gábor Erzsébet sok gyermekverset írt korábban, amik egészen eddig nem láttak napvilágot. Egy kiadó megkeresésére kezdett ismét foglalkozni velük. (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Egy kiadó megkeresésére kezdett ismét foglalkozni velük, s választott ki hatvanat. Szerencsés találkozás után a felsőgallai óvoda vezetőjével elhatározták: gyermekrajzokkal illusztrálják majd a kiadványt. Barnafiné Fenekes Krisztina, az óvoda vezetője és a munkatársai megismertették a verseket a gyerekekkel, és ennek eredményeként húsz kisgyermek huszonöt rajza került be a kötetbe. A bemutatón az óvodások szavalatait hangszeres zene színesítette, majd a szerző dedikálta első verseskötetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában