interaktív kiállítás

2019.04.23. 14:45

Begördült a Paksi Atomerőmű Esztergom közepére

A Paks II „atomkamion” országjáró körútja Esztergomba is eljutott. A kiállítás bemutatja a Paksi Atomerőmű működését és a jövőbeni terveit.

Pöltl Oxi Zoltán

Április 23-án érkezett és április 25-ig várja a közönséget Esztergomban a Paks II atomerőmű projektbemutató kamionja. A Bástya áruház parkolójában található óriás jármű a három nap során főleg gyerekeket várja, de bárki meglátogathatja a speciális járműben elhelyezett bemutatót. Az ingyenes kiállításon számos multimédiás, digitális eszköz és játék segítségével mutatják be a biztonságos és környezetkímélő atomenergia felhasználást.

A kiállításon interaktív módon, többféle megközelítésben tájékozódhatnak az érdeklődők a Paksi Atomerőmű jelenlegi működéséről és a majdani két új blokk létesítéséről. A Paks II kamionprojekt már tavaly is igen népszerű volt, akkor közel hatvanezren látogattak a fedélzetére.

Naponta 8 órától 12:30-ig, majd 13 órától 17 óráig várják a Bástya áruház parkolójába az érdeklődőket. A kívülről is feltűnő látványosságnak mondható kamion belül még több érdekességet rejt. A látogatókat több multimédiás, interaktív, érintőképernyős eszköz várja, melyek segítségével mindent megtudhatnak a Paks II atomerőműről. Kisfilmek, animációs filmek, táblagépekkel elvégezhető tudástesztek, interaktív ismeretterjesztő- és ügyességi játékok várják főleg a gyerekeket, fiatalokat, családokat a kiállításon.

A bemutatón a résztvevők megismerkedhetnek a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, úgynevezett „3+ generációs” technológiával, mely az új magyar atomerőmű lényege. A kiállításon ez a legmodernebb atomenergetikai technológiával működő blokktípus a főszereplője egy olyan filmnek, melynek segítségével virtuálisan be lehet járni a majdani Paks II-t. A bemutató kamiont meglátogatók és az ott található játékok, vetélkedők résztvevői jó teszteredmények esetén ajándékokkal távozhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában