esélyek napja

2019.06.19. 13:42

A mozgáskorlátozottak Tatabányán mutatják meg, micsoda teljesítményre képesek

Az Esélyek Napját rendezik Tatabányán, ahol a mozgásukban korlátozottak különböző versenyeken vehetnek részt. A rendezvény idején útlezárás is érvényben lesz.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Raáb Zoltán

A Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány június 23-án, vasárnap szervezi meg az Esélyek Napja 2019. elnevezésű programját. A hagyományos eseményen lesz autós, kerekesszékes ügyességi verseny, szkander, darts és boccia bajnokság is. Emellett a rendezvény ideje alatt több szabadidős tevékenységgel is várják a szervezők az érdeklődő családokat, látogatókat.

Az Esélyek Napja programon belül két, a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány által hagyományosan, évente megrendezendő versenysorozatot szerveznek: a 33. Turul Kupát, ami Országos Autós Ügyességi Versenyt, valamint a 13. Humanitás Kupát, amely a Kerekesszékesek Országos Ügyességi Versenye.

Adamecz László, a Humanitás klub vezetőjének kezdeményezéséből született meg a Turul Kupa, a mozgáskorlátozottak autós ügyességi versenye. A mozgásukban korlátozott személyek speciális kialakítású gépjárművekkel közlekednek, amelyek kézi- vagy láb-vezérléssel működnek. Klubtagjaik közül is sokan használják ezeket a speciális kialakítású gépkocsikat, s ez a verseny kitűnő lehetőség arra, hogy megmérettessék vezetési képességeiket. Turul Kupa nagy sikerének köszönhetően született meg az ötlet 13 évvel ezelőtt a kerekesszékkel élők ügyességi versenyének megrendezésére. Idén ehhez kapcsolódik a 3. BOCCIA- (labda) és a 2. Szkander verseny.

A program során a mozgásukban súlyosan korlátozott emberek bemutathatják saját képességeiket, és azt, hogy a mindennapi civil életben mit jelent számukra a közúti közlekedés, milyen nehézségekkel kell szembenézniük, milyen akadályokat kell leküzdeniük. Lehetőséget biztosítunk ugyanakkor arra is, hogy a fizikai mozgásában nem korlátozott, egészséges emberek is kipróbálhassák, hogy milyen is kerekesszékkel közlekedni. Az Esélyek Napja egy nagyszabású városi érzékenyítő, ingyenes program Tatabányán.

A program ideje alatt, azaz június 23-án, vasárnap 8 és 16 óra között az autós ügyességi verseny lebonyolítása miatt le lesz zárva a Vértes Agorája előtti útszakasz a Kamara épületétől a Szent Borbála téri üzletház parkolójáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában