pályázat

2019.07.14. 10:52

A Bridgestone pályázatának alkotói megmutatják, miért Tatabánya a legboldogabb város

A Vértes Agorájában nyílt meg a napokban a kiállítás a Bridgestone által meghirdetett fotópályázatra beérkezett, legkiválóbb pályamunkákból.

K. D.

A Vértes Agorájában nyílt kiállítás csütörtökön a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. által meghirdetett fotópályázatra beérkezett, legkiválób pályamunkákból. A díjazottak Topolcsik Melindával, ügyvezető igazgatóval és Schmidt Csabával, Tatabánya polgármesterével. 20190711_Tatabanya_fotó:Kovács László_Komárom-Esztergom Megye 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. L.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy felmérés alapján Tatabánya az ország legboldogabb városa. Az eredmény apropójából a tatabányai Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egy fotópályázatot hirdetett a témában. Az alkotásokból összeállított kiállítás a Vértes Agorájában nyílt meg a napokban. A tárlat két hétig lesz megtekinthető a Vértes Agorájának földszintjén.

Topolcsik Melinda, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, a Jobb Veled a Világ Alapítvány és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja által készített felmérés inspirálta őket, amely szerint Tatabánya Magyarország legboldogabb városa. A kiírás célja az volt, hogy fotókon keresztül mutassák be a résztvevők azt a harmóniát, amely a város lakóit és környezetük kapcsolatát jellemzi.

Díjazottak

Bridgestone dolgozók: 1. hely: Hegyi László (Szelimsziluett), 2. Nyisztor József (A levendulásban), 3. Szabó Nikoletta (Lineup). 13–18 éves kategória: 1. Dombóvári Olivér Zsolt (A csodálatos Szelim-barlang fényei), 2. Kovács Dorottya (Néni), 3. Szemerei Cintia (Méhvirág). 18 év fölötti kategória: 1. Eipl Bernadett (Őszi gesztenyfasor), 2. Gutter Krisztián (A Nap utolsó sugarai – polgármesteri különdíjban is részesült), 3. Zentai Viktor (Vihar közeleg).

Schmidt Csaba polgármester arról beszélt, fontos meglátni azt a rengeteg szép dolgot, amely körbevesz bennünket, erre kínált jó alkalmat a fotópályázat. Hozzátette, ahhoz, hogy Tatabánya valóban a legboldogabb város lehessen, szükség van arra, hogy az itt lakók tudják élvezni és felismerni az élet apró örömeit.

Az elbírálás során a zsűri értékelte a téma kreatív megközelítését, a pozitív hangulat megjelenését a fotókon, valamint a környék természeti szépségeinek megörökítését. Három kategóriában hirdettek nyerteseket: a Bridgestone dolgozói, tizenhárom és tizennyolc év közöttiek és tizennyolc éven felüliek közül kerültek ki a helyezettek. A pályázatra a rövid, egy hónapos határidő alatt is több mint százhúsz kép érkezett. Ezek között megtalálhatóak olyan látványosságok, mint a Turul-szobor, a Szelim-barlang, a Gerecse vonulata és a tatai Öreg-tó.

A díjazottak Topolcsik Melindával, ügyvezető igazgatóval és Schmidt Csabával, Tatabánya polgármesterével. (Fotó: Kovács László/ 24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában