születésnap

2019.03.22. 07:09

A 90 éves tatai János bácsi mai napig gondozza saját kiskertjét

Otthonában köszöntötte fel Tata alpolgárrmestere a születésnapos idős urat. Schmidtmayer János mai napig aktív, dolgos életet él.

Kemma.hu/Tata.hu

Forrás: tata.hu

Otthonában köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Schmidtmayer Jánost dr. Beró Henrietta, Tata alpolgármestere március 21-én, számolt be a Tata.hu.

Schmidtmayer János Agostyánban született, hatan voltak testvérek, és 1960-ban költöztek be Tatára. A hadifogságot is megjárt János bácsi aktív éveiben ácsként dolgozott, városunkban sok ház viseli mai napig a keze nyomát. Feleségével, Marika nénivel 65 évig éltek házasságban, 2 gyermekük született, s azóta 5 unoka és 3 dédunoka érkezett a családba.

János bácsi még manapság is dolgos életet él, az ő gondozásában virul a háza körüli kert, és három szőlő is – nem véletlen, hogy csak a saját termelésű borát kóstolja meg. A kerti munkák mellett a hideg hónapokban sem marad egész nap a meleg szobában, ha kell még a szomszédban is havat lapátol, összegereblyézi az elszáradt növényeket, vagy bármikor kerékpárra száll.

Isten éltesse János bácsi, nagyon boldog születésnapot és még sok egészséges, aktív esztendőt kívánunk!

Otthonában köszöntötte az idős urat Tata alpolgármestere (Fotó: tata.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!