új bringaút

2019.04.21. 14:31

Átadták a Vitézség 70 kilométeres kerékpárútját Komáromban

Átadták a Vitézség kerékpárútját, amely mostantól Komáromból indulva, Ács, Csém és Mocsa érintésével hívogatja a bicózás szerelmeseit 70 kilométeren.

N. T.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc Komárom és környékének eseményeit mutatja be a Vitézség kerékpárútja, amelyet csütörtökön avattak fel. A mintegy 70 kilométer hosszú kerékpár­út ötletgazdája dr. Mikolasek Sándor komáromi Rotary-tag, aki a környék kiemelkedő hadi helyszíneit szerette volna rögzíteni a 21. századi emberek emlékezetében.

A kerékpárút a volt Kombinát épülete elől indul, amely hamarosan a Komáromi Klapka György Múzeum új otthona lesz, majd az Erzsébet hídon át Észak-Komáromba vezet. Onnan visszatérve Ács, Csém és Mocsa érintésével érkezik vissza újra Komáromba.

Az átadón Számadó Emese, a Klapka Győrgy Múzeum igazgatója – aki egyben a szakmai munkákat végezte – elmondta, hogy az útvonalhoz tartozik egy kiadvány is, amely egy történelmi visszatekintés. Kiemelte, hogy ami a táblákon olvasható, az a kiadványban is szerepel.

Az események lektorálását Hermann Róbert történész, a tervezést pedig Ölveczky Gábor végezte. A kezdeményezéshez számos önkormányzat és vállalkozás is csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában