fejlesztés

2019.07.04. 06:56

24 ezer darab okos vízórát szerelnek be a tatabányai lakásokba

Ez év júniusától kezdődően a T-Szol Zrt. távleolvasásra alkalmas mérőórákat telepít, mely fejlesztésnek köszönhetően hozzávetőleg 24 000 új szerkezettel valósul meg az „okos mérés”. A fejlesztés megkönnyíti a lakók életét és magát az óraleolvasást is.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

Elkezdődött a tatabányai melegvíz mérőórák cseréje a sokkal korszerűbb, fogyasztóbarát „okos” változatokra. A T-Szol Zrt. júniusban kezdte el a munkát, először azokban a lakóépületekben, melyekben a lakásszám nagyobb hányadát tekintve ebben az évben vagy jövőre jár le az órák hitelessége. Július elején már 1 000 lakásban új szerkezetek segítik a fogyasztókat. A fejlesztés több éven keresztül zajlik majd, az első évben 7000, a következő években pedig megközelítőleg 17.000 fogyasztási helyre is új, modern eszköz kerül. Így a tervek szerint 5 éven belül az egész városban okos, távleolvasásra alkalmas melegvíz mérőórák kerülnek beépítésre a távfűtött lakásokban.

A korábbi mérőórák okos mérőórákra történő cseréjével könnyebbé és egyszerűbbé válik az óraleolvasás, ami jelentősen megkönnyíti a fogyasztók mindennapjait. Ezen távleolvasható mérőberendezéseknek köszönhetően a lakóknak már nem szükséges otthonukban várniuk munkatársainkat, hogy a leolvasást elvégezhessék, hanem szabadon végezhetik teendőiket, miközben éppen zajlik a leolvasás, amely az okos mérőóráknak köszönhetően a jövőben nem utolsó sorban gyorsabbá és pontosabbá is válik majd.

Az okos mérőórák nem csak a jövőben, hanem a bajban is segíthetnek, ugyanis a szerkezet meghibásodás vagy egyéb rendellenes működés esetén jelentést küld a szolgáltatónak, ennek köszönhetően mérsékelhetők vagy adott esetben teljesen elkerülhetővé is válhatnak a műszaki hibákból és a mérőeszközök meghibásodásából eredő károk. Emellett nem elhanyagolható szempont az sem, hogy segítségükkel energiahatékonyabb szolgáltatás realizálható.

Számos előnyén felül kiemelendő, hogy – a kezdeti pár hónapos próbaüzemet követően – a fogyasztó a tényleges felhasználás alapján kapja majd kézhez számláját minden hónapban. A számla így átláthatóbb, egyszerűbb lesz, megszűnik az átlagfogyasztás alapján történő előlegfizetés, és ezzel együtt az időszakos elszámoló számlák is.

Az okos mérőórák által nyújtott előnyöket úgy lehet a legjobban kihasználni, ha az egy társasházhoz tartozó összes lakásban ilyen eszközök kerülnek beszerelésre. A szolgáltató arra törekszik, hogy a cserék ésszerűen, a lehető legnagyobb hatékonyságot szem előtt tartva történjenek meg. A beruházás összesen 200 millió Forintból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában