Ingatlanpiac

2023.06.06. 14:45

Komárom-Esztergomban nőtt a kereslet az ingatlanok iránt

Országosan 40 százalékkal nőtt az eladó lakóingatlanok kínálata, a kereslet pedig 30 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. A csökkenés azonban nem mindenhol jellemző. A Világgazdaság cikke szerint Komárom-Esztergom Vármegye is kivétel.

Kemma.hu

Folytatódott a kínálatbővülés a hazai ingatlanpiacon, így többéves rekordot hozott május. A Világgazdaság az adatokat elemezve arra jutott, hogy 40 százalékkal több eladó lakóingatlanból válogathattak a vevők, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor a kereslet országos átlagban 30 százalékkal marad el az egy évvel ezelőtt mérttől, havi szinten pedig 3 százalékkal esett vissza. A piaci elemzők szerint a kínálat bővülése hozhatja el ismét a piac aktivitásának erősödését.

Ráadásul vannak kivételek a keresletcsökkenés tekintetében. Például Komárom-Esztergom, Baranya Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén is az. Itt nőtt a kereslet áprilishoz képest. A fokozatosan bővülő kínálat a későbbi lakáspiaci élénkülés egyik fontos előfeltétele, a kereslet pedig a lakáshitelkamatok csökkenésével kaphat majd lendületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!