Választás

2023.05.08. 17:44

Öten indulnak Schmidt Csaba megüresedett helyéért

Emellett az is kiderült, hogy a végleges szavazólapon milyen rangsorban fognak szerepelni a jelöltek.

Kemma.hu

Hétfőn délután a tatabányai Helyi Választási Bizottság ülésén eldőlt, hogy öten indulnak a tragikusan fiatalon elhunyt volt polgármester, Schmidt Csaba megüresedett önkormányzati képviselői helyéért az alsógallai, óvárosi körzetben. Miután az utolsó jelöltet is nyilvántartásba vették, a testület kisorsolta a jelöltek sorrendjét. Ez döntötte el, hogy a végleges szavazólapon majd milyen rangsorban fognak szerepelni a jelöltek. 

A bizottság két tagja egy-egy tálból húzott, melyek közül az egyik a sorszámokat, míg a másik a jelöltek neveit tartalmazta. Az így kialakult besorolás a következő lett: 1. Varga Máté (Párbeszéd, DK, LMP, Momentum, MSZP), 2. Ábrahám Barnabás (Mi hazánk), 3. Munczer István (Megoldás Mozgalom), 4. Gál Csaba (Fidesz-KDNP), 5. Gutai Zsolt (Generációk Tatabányáért Egyesület). A Nemzeti Választási Iroda jóváhagyását követően a szavazólap mintát még el kell fogadnia a Helyi Választási Bizottságnak, utána pedig következhet a szavazás, június 11-én.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!