Életmód

2023.01.21. 15:30

Kemma-podcast: drasztikus fogyása után fitneszversenyre készül a tatabányai fiú

Földesi Gyula egy 19 éves kigyúrt, sportos fiatalember, aki fitneszbajnok álmokat dédelget. Kevesen hinnék róla, hogy két éve még 180 kilót nyomott... Legújabb podcastünkben mesél történetéről.

T. Z.

Forrás: beküldött/Kemma.hu

Friss Kemma-podcastunk vendége az a Földesi Gyula volt, aki már gyerekkorában súlyfelesleggel küzdött, majd 17 éves korára 180 centiméteres magasságához 180 kilónyi súly társult. Gyula elárulta, hogy már háromévesen 32 kilót nyomott, így orvoshoz is ment a család a súlyprobléma megoldására. 

Földesi Gyula 180 kilóról fogyott le, erről mesélt podcastben
Forrás: beküldött

Megállapították, hogy pajzsmirigy felülműködése van. A gyógyszerek és a kórházi diéta átmenetileg segített, de nem sokáig tartotta be az előírásokat, így folyton csak hízott. 

Édesapja súlyemelő volt, így ő is belekezdett a tárcsák emelgetésébe, kilencévesen bajnok is lett. Igaz, a kategórájában hasonló tömegű versenyző nem volt, mert már akkor 100 kilót nyomott. 

A fiatal most fitnessz versenyre gyúr, erről mesélt podcastben
Forrás: beküldött

Döbbenetes, hogy a 120 kilogrammot már akkor gond nélkül a magasba lökte. Váll- és derékproblémák miatt aztán hanyagolta a sportot, csak evett és evett. Így érte el 17 éves korára a 180 kilós súlyt. Akkor kapott észbe, mert bár kortársai nem csúfolták, de a csajozás egyáltalán nem ment ilyen külsővel. 

Drasztikus fogyásba kezdett, 7 hónap alatt leadott 85 kilót. Ma már tudja, hogy az a minimális táplálékbevitel is roppant egészségtelen volt, amit akkor megoldásnak vélt a fogyásra. Később sok olvasás és a súlyzós edzések elkezdése után talált rá az egészséges súlycsökkentés útjára és ma már azért küzd, hogy sikeres fitneszversenyző legyen. Ehhez persze a heti 5 edzés mellett a jó táplálkozás is kellett. Földesi Gyula történetében ráadásul van még egy csavar: évek óta gyorséttermekben dolgozik...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!