bál

2019.02.11. 18:12

Asszonyfarsang Szőnyben: a férfiak is bemehetnek, ha...

Asszonyfarsangot rendeznek a Komáromhoz tartozó Szőnyben. A különleges farsangi mulatságon férfiak is részt vehetnek, egy feltétellel...

Kemma.hu

Forrás: sziakomarom.sk

Jókedv, muzsikaszó, közös éneklés és rengeteg finomság jellemezi a hétvégén tartandó hagyományőrző programot, amit hatodik alkalommal rendeznek meg a Petőfi Sándor Művelődési Házban február 15-én pénteken 16 órától. A férfiaknak elvileg tilos a belépés, de ha vállalják a babos kendőt, akkor bebocsátást nyernek, írja a Sziakomarom.sk.

– Régen farsang idején egy rendhagyó szabadnap is járt az asszonyoknak is, ilyenkor elmehettek a kocsmába, úgy élhettek, mint a férfiak, mulathattak kedvükre. Ilyenkor a férfiakat az ajtón kívülre tessékelték, az asszonyoknak pedig volt eszem-iszom, dínomdánom – árulta el Nyikus Anna szervező.

A farsangi hagyományokat követve nem hiányozhatott az ünnepi asztalról a fánk sem, melyeket ezúttal is versenyre neveztek a készítőik.

– Az asszonyoknak fánkversenyt hirdetünk. Készülhet csöröge-, szalagos- és rózsafánk is, de szívesen vesszük a kenyérlángost is – tette hozzá Nyikus Anna. A jó hangulatról a Duna Népdalkör és a Napraforgók Citerazenekar gondoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!