Elismerés

2019.09.05. 10:41

2013 után idén újra családbarát önkormányzat a tatai

2013 után idén újra sikerült elnyernie a tatai önkormányzatnak a Családbarát Önkormányzat díjat, amelyet az Országház Vadásztermében vehettek át.

Kemma.hu

2013 után idén újra sikerült elnyerni a tatai önkormányzatnak a Családbarát Önkormányzat díjat, amelyet többek között a családbarát intézkedéseinek köszönhet.

Forrás: Tata.hu

Fotó: NOE

Szeptember 4-én az Országház Vadásztermében rendezték a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Családbarát Önkormányzat pályázatának idei díjátadó ünnepségét, melyen a tatai önkormányzat is elismerésben részesült.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) idén is meghirdette a Családbarát Önkormányzat díjat. Az egyesület először 2006. július 11-én, a Népesedés Világnapján adta át az elismerést hangsúlyozva, hogy Magyarországot és egész Európát érintő demográfiai helyzet miatt kiemelkedően fontos minden olyan program, ami a családok biztonságérzetét növeli annak érdekében, hogy merjenek gyermekeket vállalni. Tata nem először nyerte el a díjat, hiszen már 2013-ban is megkapta azt – írja a tata.hu.

Büszkén vették át a tataiak az elismerést (Fotó: NOE / Tata.hu)

Tata a díjat az önkormányzat saját határain túlmutató kezdeményezéseiért, az itt élő családok mindennapjainak megkönnyítéséért, az érdemi támogatásokért és a családbarát intézkedéseiért kapta meg. Az elismerést Robozné Schőnfeld Zsuzsanna a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke vette át.

A díj szakmai elismeréssel jár, a nyertes önkormányzat használhatja a NOE Családbarát Önkormányzat logót. Emellett lehetőséget ad a csatlakozásra a European Large Families Confederation (ELFAC) Családbarát Önkormányzatok Európai Hálózatába, illetve a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok megismerését, elmélyítését is segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában