közút

2018.07.12. 15:15

1,2 milliárd forintos útfelújítások indulnak Komárom-Esztergom megyében

11 kilométernyi útszakasz újul meg Komárom-Esztergom megyében hamarosan.

MTI

11 kilométernyi útszakasz újul meg Komárom-Esztergom megyében hamarosan.

Fotó: Mazán Tibor/24 Óra

Komárom-Esztergom megye településeket összekötő, illetve belterületi úthálózatán 11 kilométernyi útszakaszt újít fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mondta el a társaság megyei igazgatója, Barabás Zsolt csütörtökön Tatabányán. Tájékoztatása szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül megvalósuló beruházásokra 1,2 milliárd forintot meghaladó összeget fordítanak.

A munkálatok során a szükséges helyen cserélik a pályaszerkezetet, szélesítik és erősítik az út burkolatát, felújítják a hidakat, a szegélyeket és a vízelvezető hálózatot. Öt helyszínen aszfaltból összesen 11 146 tonna kötő- és 6731 tonna kopóréteget építenek be.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a Tát és Tokod közötti újfelújítás a folytatása a már elkészült útszakasznak mely a Tatabánya és Esztergom közötti összeköttetést javítja.

A Tata és Környe közötti szakasz korszerűsítésével a térség nagyüzemei könnyebben érhetik el az M1-es autópályát, a 8218-as út Bakonyszombathely és Bakonybánk közötti szakaszán pedig a rendkívül leromlott útpálya indokolta a felújítást, ismertette az elnök.

Címkék#autósok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!