Önkéntesek

2023.08.16. 11:24

A pázmándiak is bravúrosan oltják a tüzet

Sajtóközleményben adta hírül a minap Vértessomló, hogy az országban egyedülálló sikereket ért el a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Olvasónk hívta fel figyelmünket rá, hogy a Fejér vármegyei pázmándiak is hasonló bravúrt tudhatnak magukénak.

Kemma.hu

Ahogy megírtuk, történelmi évként könyvelheti el a 2023-as esztendőt a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely ebben a hónapban ünnepli hivatalos fennállásának 110. évfordulóját. 

A település közleménye szerint a jubileum fényét emeli, hogy hazai pályán szinte mindent vittek márciusban a X. Országos Tűzoltó-Kapocskupán, és valamennyi csapatukkal taroltak július közepén a XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyen. A sajtóanyagban az is szerepelt, hogy a vértessomlóiakéhoz hasonló sikereket még soha nem ért el az országban önkéntes tűzoltó egyesület. Magyarországon például ők az egyetlen egyesület, amely már az ötödik Tűzoltó Olimpiájára készül. 

Erre reagált egyik kedves olvasónk a Fejér vármegyei Pázmándról. Mint írta: ugyan a csapat érdemeit nem kisebbíti, de nem a Vértessomló ÖTE az egyetlen az országban, amely 5 olimpián vesz részt. Hiszen van egy másik önkéntes tűzoltó egyesület, aki már maga mögött tudhat 5 ifjúsági tűzoltó olimpiát. Ez pedig a Pázmánd ÖTE. A Fejér vármegyei csapat 5 olimpián 7 csapattal volt már jelen. Minden csapatnak Lőrincz László volt a felkészítője. Levélírónk hozzátette: a két egyesület jó kapcsolatot ápol egymással, kölcsönösen elismerik egymás sikereit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!