Közélet

2017.07.03. 12:15

Balesetek, tűzesetek és leszakadt faágak adtak munkát a tűzoltóknak a hétvégén

Ezen a hétvégén összesen 11 alklommal riasztották a tűzoltókat tűzesetekhez és szintén 11 alkalommal műszaki mentésekhez.

kemma.hu

Pénteken délután a Bajna és Héreg közötti úton egy személygépjármű lesodródott az úttestről és az árokba borult. A autóban egy fő utazott, ő saját erejéből kiszállt a gépjárműből. A mentőszolgálat, a helyszíni vizsgálatok alapján könnyű sérüléssel az esztergomi kórházba szállította. A bajnai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd az úttestet letakarították és a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Péntek este Annavölgyön egy akácfa kb. 8-10 méteres ága félig leszakadt és veszélyeztette az alatta húzódó légvezetéket. Az esztergomi hivatásos tűzoltók mellett a sárisápi önkéntes tűzoltók is közreműködtek a kárfelszámolásban egy kihúzós létra, kötél és láncfűrész használatával. A faágat levágták, majd az utat letakarították. A vezeték nem sérült meg.

Szombaton este az M1-es autópálya 67 kilométerszelvényénél a Budapest felé vezető oldalon egy terepjáró gépkocsi gyulladt ki. A tűzoltáshoz tatabányáról érkeztek hivatásos tűzoltók, akik 2 darab habosított vízsugárral oltották el a tüzet.

Vasárnap délben Pilismaróton egy körtefa kidölt és az elektromos vezetéket elszakította. Az esztergomi hivatásos tűzoltók az E-ON szakembereivel együttműködve láncfűrész segítségével feldarabolta a veszélyes fát és az útakadályt megszüntette.

Vasárnap délután egy külföldi rendszámú személygépkocsi közlekedési jelzőlámpának ütközött Lábatlan belterületén. Az autóban egy házaspár utazott gyermekükkel, akik szerencsére nem sérültek meg komolyabban, de kivizsgálásra az esztergomi kórházba szállította őket a mentőszolgálat. A kiérkező nyergesújfalui hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítása után megszüntették a félpályás útzárt és átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!