Közélet

2017.05.16. 13:35

Legórobotokon ámultak a Refiben

A Tatai Református Gimnáziumban az intézmény informatikatanárai és diákjai mutatták be a legórobotok részeit és működésüket. A tanintézmény számára az EMMI által támogatott pályázat tette lehetővé a gépek megvásárlását.

kemma.hu

Az elmúlt héten került sor a Nemzeti Tehetség Program keretein belül megvalósított robotprogramozási foglalkozások záró-bemutatójára. Az eseményen részt vettek a tatai Vaszary János Általános Iskola által szervezett levelezős matematika verseny legjobbjai is, a matematika tábor 5. és 6. osztályos diákjai.

Az eseményen az intézmény informatika szakos tanárai és a programban részt vevő diákok röviden bemutatták a Lego Robot részeit, a programozás alapjait, valamint a különböző feladatok megoldására épített komolyabb robotokat, azok működését.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A Vaszary-iskola diákjai nagy érdeklődéssel szemlélték a robotokat
[/caption]

A Tatai Református Gimnáziumban évek óta magas szakmai színvonalon tartanak olyan foglalkozásokat és bemutató előadásokat, amelyeken az intézmény oktatói és diákjai Lego Robotokat építenek és programoznak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott pályázat lehetővé tette az iskolának, hogy terepasztalt és robotokat vásároljon, illetve márciusban megrendezésre került egy robotprogramozási tábor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!