Közélet

2017.03.15. 08:00

Arany Érdemkeresztet kapott Bognár Istvánné

Az Árpád Gimnázium nyugalmazott pedagógusa, a Tatai Református Gimnázium alapító tanára Balog Zoltán minisztertől vehette át az állami kitüntetést.

kemma.hu

Magas színvonalú munkája, példamutató tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéssel ismerték el Bognár Istvánné munkáját. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából a Pesti Vigadóban adott át állami kitüntetéseket adott át.

Bognár Istvánné nyugalmazott pedagógus a tatai Eötvös József Gimnáziumban végezte el középiskolai tanulmányait, majd az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett magyar-történelem szakos bölcsészdiplomát. A diploma megszerzését követően négy évig a Kossuth Lajos, hét évig a tatai Vaszary János, majd a Ságvári Endre Általános Iskolában tanított.

1983-től nyugdíjba vonulásáig az Árpád Gimnázium magyar-történelem szakos pedagógusa volt, nyugdíj mellett pedig a tatai Református Gimnáziumban is oktatta a fiatalokat a magyar nyelv és irodalom szépségeire. Árpád Gimnáziumi munkája során diákszínpadot vezetett, ahol tehetséges fiatalokkal foglalkozott. A diákszínpaddal számos városi rendezvényen léptek fel éveken keresztül.

A tanórákon kívül a keresztény értékrendet ifjúsági táborok szervezésén keresztül közvetítette évtizedeken keresztül, melynek jelentős személyiségfejlesztő hatása volt a fiatalok számára.  A Keresztény Hét szervezése is a nevéhez fűződik.

Számos pedagógiai díjat és kitüntetést kapott, Molnár János-díjat és Öveges-díjat, Tatabánya Kultúrájáért Díjat és nem utolsósorban Ezüst Turul Díjat, emellett Tatabánya díszpolgára is.

A nemzeti ünnep alkalmából Arany Érdemkereszttel ismerték el Szallerbeck Kornél munkásságát is. Magyar Gazdaságért díjjal Hajdárné Molnár Katalin Elvira munkásságát ismerték el, míg Búza György és Pannonhalmi Miklós Életfa Emlékplakettet vehetett át. A Bronz Érdemkereszt katonai tagozatával Herbszt Tamás komáromi tűzoltót tüntették ki. Crespo Rodrigo Jászai-díjat vehetett át, Nagy-Kálózy Eszter pedig Kossuth-díjat.

(Fotó: Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!