Közélet

2017.02.10. 14:00

Csinos DJ és kemény rapper is érkezik megyénkbe, de párt is kereshetünk

Hétvégi programajánló: most is számos rendezvény vár minket.

Sz. A.

Igazi farsangi bulira várják a maszkák szerelmeseit a Roxxyban péntek este, immár hagyományosan a Party Snydrommal. A lényeg, hogy mindenki engedje el a fantáziáját, öltözzön be, sminkeljen bátran és persze érezze nagyon jól magát. Ebben tombolák és nyeremények is segítenek majd. Szombaton már Mr. Busta érkezik ugyanide, Nagy Világ?! Crú és D-Funk társaságában.

Pénteken az esztergomi Sportalsóban a Wackor tartja húszéves, jubileumi koncertjét, de nemcsak ők fognak ünnepelni, hanem az ØrdØg is, akik a napokban megjelent SØtétanyag című lemezüket is bemutatják. Mellettük a Burnout lesz még az este vendége.

Szombaton a Fran Palermo zenél, a Flatband társaságában. A Fran Palermo a közelmúltban Hollandiában, a groningeni Eurosonic Noorderslag Fesztiválon is fellépett, ráadásul nem is akármilyen visszhanggal: a rendezvény legforróbb bandái közé került az elsőszámú holland zenei magazin, az OOR válogatása alapján.

Tatabányán a Fehér Ökörbe is érdemes lesz ellátogatniuk azoknak, akiknek hiányzik a motoros hangulat, ugyanis két igazán ízes banda csap majd a húrok közé. A helyi Üstökös Rock Band és a Blues Company lép fel.

A diszkózenék szerelmeseinek sem kell aggódniuk, a Pikantóban ugyanis pénteken és szombaton is lesz mire (és kivel mulatni). 10-én Coropéntek lesz, Miamisoul és Andrewboy, valamint rezidensként DJ Pollák gondoskodik majd a hangulatról. A szombat viszont egészen szerelmetes lesz vagy lehet, ugyanis Valentin szingli videó parti lesz, DJ Hubik zenéire. A színes karszalagok segítségével mindenki könnyen kinyilatkoztathatja és felfedezheti, hogy ki az, aki kapható egy kis ismerkedésre, és ki az, aki csak bulizni ment a tóparti műintézménybe.

A tatabányai Vadorzóban Metzker Viki, Marchello és Acsády pörgeti majd a lemezeket. A lemezlovas bombázó megnyerte már a Ballantines Év DJ-je díjat mainstream kategóriában, stílusa leginkább a house és az EDM. Marchellót már be se kell talán mutatni a tatabányaiaknak, ahogy Acsádyt sem. A  belépés mindenesetre éjfélig a hölgyeknek ingyenes.

Esztergomban szombaton a Stone 6th Clubba a 2001-ben indult retrósorozat érkezik meg: a Remember Partyn a mai harmincas-negyvenesek fiatalkorát idézi majd meg a zenei felhozatal.

Kulturális kínálat

Esztergomban, a Szent Adalbert Központban 18 órakor kezdődik Gróf Péter előadása a római limes dunakanyarbeli emlékeiről. A limes a Római Birodalom védelmét szolgáló, a császárkorban létesített szárazföldi határvonal, amely megyénket is érintette.

Szintén pénteken, 18 órakor kezdődik az Új Forrás legújabb szerkesztőségi estje: az UFO Nyitott rezervátumban ezúttal Kárpáti Tamás festőművésszel beszélget Csendes Toll, vagyis Jász Attila a Vértes Agorájában.

Pénteken a Vadorzóban fél 9-kor folytatódik a Smooth Jazz Klub, a Kiss Attila Band részvételével. A zenekar alapítója jazzgitárosként többször járt New Yorkban, az ott szerzett tapasztalatai zenei világában is megjelennek. A jazz, soul, funky és latin zene elemeit felhasználó, dús dallamvilágú, olykor groove-os repertoárjuk a zenekarvezető szerzeményeiből áll.

Szintén pénteken, 18 órakor kezdődik az Új Forrás legújabb szerkesztőségi estje: az UFO Nyitott rezervátumban ezúttal Kárpáti Tamás festőművésszel beszélget Csendes Toll, vagyis Jász Attila a Vértes Agorájában.

Pénteken a Vadorzóban fél 9-kor folytatódik a Smooth Jazz Klub, a Kiss Attila Band részvételével. A zenekar alapítója jazzgitárosként többször járt New Yorkban, az ott szerzett tapasztalatai zenei világában is megjelennek. A jazz, soul, funky és latin zene elemeit felhasználó, dús dallamvilágú, olykor groove-os repertoárjuk a zenekarvezető szerzeményeiből áll. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!