Közélet

2016.09.16. 07:08

Vége az óriásdugóknak: végre-valahára átadták a kisbéri körforgalmat

Ugyan már szeptember elején használhatták a közlekedés szereplői a város legújabb beruházását, a körforgalmat, tegnap hivatalosan is átvágták a nemzeti színű szalagot a Templom téren.

Wágner Zsanett

Hivatalosan is átadták tegnap a Kossuth Lajos utcában épült körforgalmat. A 205 millió forintos beruházást ünneplőket a helyszínen, a Nagyboldogasszony templom előtti téren fogadták. A beruházás paramétereit is ismertető felszólalások előtt Sinkovicz Zoltán polgármester kiemelte: nem csak a 81-es főúton áthaladóknak fontos, hanem a város és a közeli községek lakóinak szintén. A városvezető köszönetet mondott a tervezőknek, a hatóságok szakembereinek, továbbá a 150 millió forintnyi  állami támogatást megszavazóknak egyaránt, és kifejezte háláját mindazok türelmének, akik nap mint szem és fültanúi voltak a munkálatoknak.

Dr. Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár és Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, illetve a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakembere is megtisztelte jelenlétével az ünnepséget, Popovics György megyei közgyűlési elnök mellett.

Elhangzott: az internet és kábeltévé, a Telekom, a közvilágítás, a kis- és középfeszültségű rendszer kiváltása mellett a járdaburkolatok részleges helyreállítása is megtörtént, ahogy a korábbi járdaszigeteket is elbontották. Üzembe helyezték az ivó-  és szennyvízhálózatokat, csapadékcsatornát építettek, a gyalogos védőkorlátok is szép sorban a helyükre kerültek. A körgyűrű villamos munkáit is elvégezték, térköves útburkolatot kapott a rendőrség és az áruházak közötti terület, valamint az aszfaltot is kijavították.

Bajkai Csaba esperes-plébános áldását követően a Kis Langallik Néptáncegyüttes felvidéki táncokat mutatott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!