Közélet

2016.09.04. 12:13

Ne ijedjen meg a szirénáktól! Csak tesztelik őket!

Az elmúlt időszaktól eltérően most nem csökkentett üzemű, hanem teljes körű szirénapróbát tartanak szeptember első hétfőjén. Nyergesújfalu, Dorog, Esztergom-kertváros, Dunaalmás és Almásfüzitő lesz hangos a szirénáktól.

kemma.hu

Minden hónap első hétfőjén szirénapróbával tesztelik a szakemberek az úgynevezett Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert. Nyergesújfalu, Dorog, Esztergom-kertváros, Dunaalmás és Almásfüzitő településeken, a soron következő hangos üzemű, teljes körű próbára 2016. szeptember 05-én, hétfőn, 11:00 órakor kerül sor.

A havi rendszerességgel tartott csökkentett üzemű próbához képest, most úgy fognak megszólni a szirénák, mintha éles katasztrófahelyzet lenne, melynek kapcsán a „Katasztrófariadó” és a „Riadó elmúlt” jelek kerülnek leadásra az előző évekhez hasonlóan. A szirénák megszólalása ezekben az időpontokban csak a rendszer próbája, tehát a lakosságnak semmiféle teendője nincs. Kérjük a városlakók megértését, mivel a szirénák gyakoribb ellenőrzése, üzempróbája a lakosság biztonsága érdekében történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!