Közélet

2016.09.08. 17:30

Itt a legjobb megyei strandok toplistája

Lezárult az Év Fürdője 2016 szavazás. A cél az volt, hogy minél többen ismerjék meg, milyen gazdag hazánk termál- és gyógyvízben. Csaknem 200 magyarországi fürdő, köztük öt megyei, kapott szavazatot, mintegy százkilencvenezret május elsejétől augusztus utolsó napjáig.

M. K.

A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján történt. Az Év Fürdője kategóriában a Miskolci Barlangfürdő lett az első. A legkedveltebb magyar fürdő nemcsak hazánkban számít egyedinek: karsztban ilyen magas hőfokú víz Európában sincs máshol. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású. A kalandos búvóhelyeket rejtő utakat járva találunk fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is.

Az Év Feltörekvő Fürdője a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a 11. a komáromi Brigetio Gyógyfürdő. A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriát az Orfű Aquapark nyerte, a Tatai Fényes Fürdő és Kemping 6. lett.

Az abszolút összehasonlításban, az összes leadott szavazat alapján a megyei sorrend: 1. Brigetio Gyógyfürdő (Komárom), 2. Gyémánt Fürdő (Tatabánya), 3. Fényes Fürdő és Kemping (Tata), 4. Aquasziget (Esztergom), 5. WF Szabadidőpark Strandfürdője (Komárom).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!