Közélet

2016.04.22. 08:40

Új utcák nyílnak Tatabányán

A Táncsics Mihály úttal párhuzamosan új utca nyílik annak érdekében, hogy azoknak a tatabányaiaknak, akik családi házban képzelik el a jövőjüket, ne kelljen másik városban telket keresniük.

Zs.K.

A város képviselő-testülete tavaly a májusi, illetve a júniusi közgyűlésen tárgyalt a város lakáskoncepciójáról és az utcanyitásokról azzal a céllal, hogy a tatabányai emberek igényeinek megfelelő nagyobb társasházak, sorházak és családi házak építésére alkalmas telkek kialakítását elősegítsék.

Schmidt Csaba polgármester a helyszínen tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy Alsógallán jelenleg is zajlanak a közműépítési munkálatok az Alsógallai Víziközmű Társulat koordinálásával, amelyek elvégezte után az önkormányzat megkezdi az új, aszfaltos út megépítését, a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése mellett.

Az Alsógalla főútjával, a Táncsics Mihály úttal párhuzamosan létrejövő, a Csaba utcából nyíló új utcában körülbelül ötven telket lehet kialakítani, amelyből hat önkormányzati tulajdonú lesz, és melyeknek az értékesítéséről a közgyűlés dönt majd. Emellett Bánhidán is új utca nyílhat a közeljövőben a Madách Imre és a Bajcsy-Zsilinszky utca között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!