Közélet

2016.04.20. 11:57

Pedagógussztrájk 2.0: alig volt diák több iskolában

Az egyik tatai iskolában a tanárok 92 százaléka csatlakozott a sztrájkhoz, míg a diákoknak csupán két százaléka ment iskolába.

kemma.hu

Tatán a Vaszary János Általános Iskolában kockás mintás függönyök (terítők?) hirdetik: az iskola több pedagógusa is csatlakozott a sztrájkhoz. A Kőkúti iskolában és tagintézményében, a Fazekas utcai iskolában a pedagógusok 92 százaléka csatlakozott a Pedagógus Sztrájkbizottság akciójához. Az intézménybe a diákok két százaléka ment be reggel.

Úgy tudjuk, a tatai kistérség több iskolájából is csatlakoztak a sztrájkhoz, amelyet többek között a pedagógus életpálya-modell érzéketlenségei, a nem pedagógusok munkatársak bérének, javadalmazásának elmaradása és az állami intézményfenntartó érdemi, önállóságot is biztosító átalakítása miatt hirdetett meg a Pedagógus Szakszervezet.  Úgynevezett elégséges szolgáltatást kell biztosítaniuk, vagyis a gyerekek felügyelete és étkeztetése megoldott mindenhol.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Egyértelmű üzenet a homlokzaton
[/caption]

A megyében többek között Dorogon, Vértesszőlősön, Komáromban is sztrájkolnak, de a tatabányai Pedagógiai Szakszolgálatnál is tábla hirdeti: Sztrájk!

A környei általános iskola 312-es létszámból 27 gyerek jelent meg ma. 36 pedagógusból 26-an vállalták a sztrájkot.

Tatabányán, a Herman Ottó Általános Iskolában 15 diák jelent meg, az intézmény tanulóinak több mint 90 százaléka részt vesz a sztrájkban.

A tatabányai Bárdos László Gimnázium 49 fős tantestületéből 20 előre bejelentetten sztrájkol, egy pedagógus később csatlakozott. Pleier Tamás igazgató úgy fogalmazott, kisebbségben vannak azok a diákok, akik nem jelentek meg az iskolában, 650 diákból kevesebb mint 50 százalék maradt otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!