Közélet

2016.04.09. 17:34

Jegyzet: Bunda

El tudja azt képzelni a kedves olvasó, hogy olyan emberek, akik hetente 10-12 millió forintos tétekben bundáztak meg meccseket és ezzel éveken át százmilliókat kerestek, azokra az egyik legfőbb bírói testület 2-2,5 milliós pénzbüntetés ró ki?

Sz.I.

Pedig e hét közepén pontosan ez történt!  Hét vádlott kapott felfüggesztett börtönbüntetést abban a labdarúgó fogadási csalási ügyben, amelyben csütörtökön hirdettek ítéletet a Fővárosi Törvényszéken. A Központi Nyomozó Főügyészség  képviselője februári vádbeszédében öt vádlottra is letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte a K. Zoltán és 22 társa ellen "gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette" miatt zajló úgynevezett bundaügyben. A 2008 novembere és 2011 áprilisa között lejátszott meccsek között szerepelnek NB I-es találkozók, Magyar Kupa- és Ligakupa-mérkőzések is. Ezekre egyrészt 15 és 40 ezer euró közötti összegekben fogadtak. Bár az ügyészség több évre rács mögé küldte volna a vádlottak többségét,  volt, akire például tíz évet kért, mégis mindenki megúszta.

Az elsőrendű vádlott, K. Zoltán hat, a másodrendű vádlott, L. Mátyás hét hónap - egyaránt három évre felfüggesztett - szabadságvesztést kapott. Mindkettejükkel szemben 2,5 millió forint vagyonelkobzást rendelt el a bíróság.

Megkérdezném az igen tisztelt bírót, aki ezt az ítéletet hozta, hogy szerinte ennek mi a visszatartó ereje, olyan emberrel szemben, aki ennyi pénzzel a farzsebében szokott elindulni az éjszakába a haverokkal egy-egy sikeres üzlet - értsd. megbundázott meccs -  után, hogy megünnepelje az újabb nagy kaszálást. Ezek az emberek az évek alatt százmilliókat kerestek, aláásták a magyar foci becsületét és most lazán kisétálnak a bíróságról, beülnek az ott várakozó luxuskocsikba és nagy gázt adva elhajtanak.

Ezt látva, olvasva az átlagembernek olyan sejtése támad, hogy nekik nem csak a meccseket sikerült megbundázniuk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!