Közélet

2015.10.13. 18:34

Új kerékpárokat kaptak az Éltes diákjai

„Gyalog vagy két keréken, biztonságban mindenképpen!” – ez volt a mottója annak a rendezvénynek, amelyet az Éltes Mátyás Általános Iskola vezetése szervezett diákjai számára rendőrök közreműködésével.

W. Zs.

<extrayA program szerint egész héten ennek szellemében várnak előadások, elméleti és gyakorlati feladatok a tanulókra. Tegnap – az első napon – felméréssel indítottak az egyenruhások annak érdekében, hogy megismerjék milyen szinten vannak az intézmény diákjai. Elsősorban a gyalogos- és a kerékpáros közlekedés szabályait ismételték át együtt.

– A program során játékos feladatokkal szeretnénk felhívni a gyerekek figyelmét a közlekedés helyes szabályainak betartására. A diákok egyebek mellett szlalomozás, teszt kitöltés és a közlekedési táblák jelzéseinek ismerete révén taníthatók. További elképzelésünk, hogy egy oktató program keretében lesz folytatás, tavasszal – mondta Buóczné Miklán Erzsébet, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára.

– Egy nyertes egészségmegőrzéssel és környezetvédelemmel kapcsolatos pályázat keretében szerveztük a programot és az összegből 14 kerékpárt vásároltunk. Semmi akadálya, hogy a gyerekek ezentúl például egy osztálykiránduláson két keréken közlekedjenek majd – újságolta Csák Ágnes intézmény-egység vezető.

Címkék#Tatabánya
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!