Közélet

2015.08.13. 17:53

Igazi ékszerdoboz lett a tatai Angolpark

Csütörtök délután sajtótájékoztatón számoltak be az Angolkert felújításának újabb üteméről, amelyben a természeti és kulturális örökséget állították helyre.

kemma.hu

Az Angolkert rehabilitációjának korábbi ütemében megújult a szabadtéri színpad, felújították az Esterházy család által 1784-ben építetett copf stílusú kerti lakot, amelyben  a Herendi Porcelánmanufaktúra kétszáz évet átfogó alkotásaiból nyílt állandó kiállítás, mostanra pedig mintegy 250 millió forintból megvalósult a Nyári Konyha teljes műemléki rekonstrukciója, kitisztították a műbarlangot, amely előtt már csörgedezik a patak, új fahidat építettek a kis medencéknél, újra kialakították a Vízimadár-tavat, a műbarlang és a zsilip közötti patakmedret is rendbe tették, csakúgy, mint a vízelvezető árkok környezetét, rekonstruálták a vizes és vízparti élőhelyeket, a sétányokat, átvizsgálták az összes fát, kivágták az elkorhadtakat, újakat ültettek....

Popovics György megyei közgyűlési elnök utalt rá: az Angolpark még nem hungarikum, de jövőre már ez irányú ajánlásra is lehetőség nyílhat.
Bencsik János országgyűlési képviselő szerint egy örökséggel három dolog történhet: elherdálják, megőrzik vagy gyarapítják, Tata pedig ez utóbbit teszi értékeivel, a rá hagyományozott örökséggel, méghozzá példamutatóan, az élen járva.

További részletek a 24 Óra pénteki számában!

Címkék#Tata
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!