Közélet

2015.05.17. 18:28

SZJA: Szerda a bevallási határidő

Szerda éjfélig adható le a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás.

kemma.hu

Az erről szóló törvény szerint jövedelemadónk meghatározott részéről rendelkezhetünk, így adónk egy része az általunk megjelölt civil és egyházi kedvezményezettekhez, költségvetési előirányzatokhoz kerül.
Amennyiben valaki nem rendelkezik az 1 százalékáról, adójának ez a része nem vész el, hanem a költségvetésben marad, azaz ezt az összeget az állam a költségvetési törvényben leírtak szerint költi el.

Felajánlani továbbra is egy, a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) a „Regisztrált civil kedvezményezettek 2015” listában szereplő civil szervezet adószámára, valamint egy, technikai számmal rendelkező, az országgyűlés által elismert bevett egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat technikai számára lehet.

Az idén már a magánszemély a rendelkező nyilatkozatában dönthet úgy, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét az általa kedvezményezettként feltüntetett civil szerevezettel, a szervezet kérése esetén a NAV közölje. A kedvezményezett a megadott adatokat kizárólag kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatja fel 5 éven át.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!