Közélet

2015.05.02. 10:28

A lovasballagás a díjugrató pályán

Ünnepélyes külsőségek között, a díjugrató pályán kezdődött a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakiskola és Kollégium ballagása Bábolnán.

Sz. I.


Az elegáns  lovagló ruhába öltözött csaknem ötven végzős diákot Körmendi Csaba igazgató köszöntötte, majd beszédében felidézte az elmúlt évek legemlékezetesebb pillanatait, emlékeit. Azt az utat, amely végén a ballagás, illetve a szakmaszerzés „áll”.

Bérczi Balázs, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy soha ne feledjék, honnan indultak, és legyenek büszkék – bárhova is sodorja őket az élet – arra, hogy Bábolnán sajátították el a szakma alapjait, tanultak munkafegyelmet, gondosságot.

A köszöntők után a diákok megmutatták, hogy mit is tanultak az elmúlt négy évben. Volt ménfelvezetés, fogathajtás, karusszel majd mindkét végzős osztály nyeregbe szállt és úgy tettek egy kört a városban. Végül a Hősi kapun át érkeztek meg a Ménesudvarba. A látványos bemutató híven kifejezte a százados tradíciókat, a négylábúak iránt érzett megbecsülést, no és a végzős diákok felhőtlen boldogságát is.

 

Címkék#bábolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!