Közélet

2015.01.26. 19:29

Tatabányánál csak Miskolcon és Salgótarjánban olcsóbbak a lakások

Négyszeres különbségek vannak a lakásárakban Magyarországon. A budapesti árak a legmagasabbak, Salgótarján lett a sereghajtó. Tatabánya sincs túl előkelő helyen.

origo.hu/ingatlan.com

A 40–59 és 60–79 négyzetméteres lakások hirdetési piacán a 309–316 ezer forintos átlagos győri négyzetméterár alig marad el a 319–324 ezer forintos budapesti átlagtól – derül ki az Ingatlan.com felméréséből. A portál adatai szerint a salgótarjáni lakásárak a legalacsonyabbak. A nógrádi megyeszékhelyen 80–88 ezer forintos négyzetméteráron kelnek el a lakások.

Az Ingatlan.com egyelőre nem érzékel növekedést a lakáshirdetések számában, de az ingatlanpiac ciklikussága miatt a következő időszakban bővülésre számítanak, legyen szó a hirdetésekről, adásvételekről vagy éppen az építésekről.

Az Ingatlan.com januári felmérése szerint a kisebb – azaz 40–59 négyzetméteres – lakások esetében a legmagasabb hirdetési árak Budapesten voltak januárban, egy négyzetméter átlagára 319 ezer forint volt.

Abban semmi meglepő nincs, hogy Budapesten a legmagasabbak a hirdetésekben az árak, az viszont már érdekes, hogy a második helyen álló Győrben csak 3 ezer forinttal alacsonyabb a négyzetméterár, mint a fővárosban. A harmadik legdrágább hely Kecskemét. A megyeszékhelyen 222 ezer forint körül mozog a 40–60 négyzetméteres lakások hirdetési átlagára.

Salgótarjánban hirdetik a legolcsóbban a lakásokat. A tarjáni átlagos négyzetméterár januárban 80 ezer forint volt. A második legolcsóbb hely Miskolc 116 ezer forintos négyzetméterárával. A dobogó harmadik helyén Tatabánya áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!