Közélet

2015.01.20. 08:47

Szögmentes hamuval a biztonságért

A bajnai önkormányzatnak élő megállapodása van egy helyi céggel a hó eltakarítására. A társaság 15–20 centiméternyi fehér lepel leesésekor lép akcióba.

kemma.hu

Zajlanak megbeszélések a csúszás-mentesítésről is , de ehhez nem minden meglévő eszköz vethető be. A polgármesteri hivatal a kritikus útszakaszokra síkosság-mentesítésre alkalmas aprószemű kőzúzalékot helyezett el. Pallagi Tibor polgármester arra bíztatta a település lakóit, hogy ezt az anyagot bátran használják.

A falu vezetője azt kérte, hogy alkalmanként a háztartásokban keletkező – szögmentes! – hamut, salakot az ingatlan tulajdonosa szükség esetén szórja ki az útra.

Az önkormányzatnak jelenleg nincs gépjárműve, megfelelő létszáma ahhoz, hogy ezeket a feladatokat időben elvégezze, hiszen a középületek előtti út, járda takarítása is a fontos feladatok között szerepel. Az elképzelések között szerepel még ebben a téli időszakban egy olyan többfunkciós jármű vásárlása, amely segítségével könnyebben, saját erőből sok feladat megoldható lenne.
Pallagi Tibor kérte a bajnaikat, hogy a saját házuk előtti területet tartsák rendben, így is vigyázva mindenki testi épségére.

Címkék#Bajna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!