Közélet

2015.01.15. 15:31

Sokan átjárnak korcsolyázni Észak-Komáromba

A régi komáromiak még a befagyott Dunán korcsolyázhattak, ám ezek az idők már rég elmúltak, utoljára több mint 50 éve volt stabil, vastag jégpáncél a nagy folyón. A két Komáromban élő korcsolyázóknak azonban nem kell kilométereket utazniuk, ha hódolni akarnak kedvenc sportjuknak, és a meleg idő miatt sem kell aggódniuk.

F. M.

Az észak-komáromi Erzsébet-szigeten működő jégpálya idén is jó kihasználtsággal működik. A jégpálya üzemeltetője a Comorra Servis városi szervezet, amely több sportlétesítményt is kezel Észak-Komáromban. A korcsolyapálya igazgatója, Jaroslav Malina a kemma.hu-nak elmondta, a létesítmény különösen közkedvelt a városban, de rengeteg magyarországi látogató is érkezik, mi több, iskolás csoportok is az Erzsébet-szigetre járnak korcsolyázni a szomszédból. Hozzátette: a látogatók mintegy 25 százaléka jön Dél-Komáromból és környékéről.

A látogatottság egyébként eddig hasonlóan alakult, mint az elmúlt szezonokban, ám az igazgató megjegyezte: biztosan magasabb lenne, ha kedvezne az időjárás. A jégpálya ugyanis nem fedett, és ki van téve az időjárás viszontagságainak. A jégpályát egyébként ammóniás technológiával hűtik, ami nagyon hatékony, és még olyan extrém körülmények között is biztosítja a jégfelületet, mint amilyen például szombaton volt. Ekkor ugyanis 15-16 fokot is mértek a városban, ami egyáltalán nem ideális korcsolyázó idő. A jégpályán rengeteg akciót is szerveznek, esti korcsolyázásokat és diszkókat is. Január 23-án farsangi álarcosbál lesz a jégen, a legjobb álarcokat díjazni fogják, emellett több szórakoztató ügyességi versennyel is készülnek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!