Közélet

2015.01.28. 19:05

Próbálnának továbblépni a tatai közmunkások

A "Lépj tovább" járási program és szolgáltatásai a közfoglalkoztatottakat segíti, mégpedig abban, hogy visszatérjenek a munkaerő-piacra. A kezdeményezéssel kapcsolatban szerdán a tatai járás közmunkásait várták a Magyary Zoltán Művelődési Házba.

kemma.hu

Szóba került: sokak közfoglalkoztatása jár le a közeljövőben. Az ismertető mellett jó tanácsok és mintegy száz állásajnálat is várta őket. Mint elhangzott, a cél az, hogy munkába állhassanak. Ehhez olyan segítséget is kaphatnak, mint például az egyre elterjedtebb tesztírásra való felkészítés, hogy azt megugorva eljussanak az állásinterjúig például.

Szóba került, hogy pont lesz is egy tesztírás, amely hírre érzékelhetően felbolydult a "közönség". Többen sutyorogni kezdtek, hogy ők bizony megpróbálják. A hírre, hogy csütörtökön pedig a honvédség toboroz, már kisebb volt a lelkesedés, pedig ott férfiakat és hölgyeket is  felvesznek szerződédes katonának, ráadásul akár a lakhatásban is tudnak segíteni. Kifelé menet többen megálltak a munkaügyi kirendeltség kollégáinál, hogy megadják adataikat egy jobb (és nem köz)munka reményében. Ahogy az egyik férfi is fogalmazott: csak véglegesítenék valahol!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!