Közélet

2015.01.05. 16:38

Hoppá! Az M1-esre is jutott egy útdíj-meglepetés

A január elsején életbe lépett útdíjrendszerben Fejér "kétmatricás" megye lett, de kiderült, hogy van egy "rejtett csomópont az M1-esen, ez pedig változtathat a helyzeten. Most csak akkor használható itt a sztráda, ha még egy szomszédos megyei (vagy időalapú) matricája is van az embernek.

kemma.hu/index.hu

Az M1-es Fejér megyei szakaszánál a kormány előírta, hogy csak egy másik megyei matricával együtt érvényes a megyei matrica, mert aki Bicskénél felmegy az M1-esre, az egy szomszédos (Pest vagy Komárom-Esztergom) megyében fog lejönni.

Az index.hu összeállításából azonban derült ki, hogy az M1-esen Fejér megyében van egy kormányzati térképen nem jelölt kijárat a 43. kilométernél (egy benzinkúton keresztül el lehet hagyni az autópályát). A Szár és Óbarok közötti, megyehatárhoz közeli kútról Szárligetrevagy Óbarokra juthatunk el egyébként, majd onnan az 1-es útra.

Ahogy írják, a logikus az lenne, ha annak, aki Bicske és eközött az elfelejtett kijárat között jár az M1-esen, nem kellene két matricát vennie. A mostani szabályok szerint azonban kell.

Róna Márta, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta az Indexnek, hogy valóban létezik ez a „rejtett csomópont”, és keresik a megoldást az ügyben.

További részletek az Index cikkében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!