Közélet

2015.01.23. 10:57

Bencsik János tudni akarja, miért kaszálták el az ingyenes M1-et

A Tatai-medence fideszes politikusa korábban is kikelt már az útdíj ellen, majd a Tata-Tatabánya közötti autópálya ingyenességéért lobbizott. Most válaszokat akar hallani: mi indokolja, hogy fizetni kelljen az elkerülőként használt 10 kilométeres szakaszért az M1-esen.

kemma.hu

Bencsik Jánossal korábban is foglalkozott már a megyei matricás útdíjrendszerrel, így várható volt, hogy a Fónagy János államtitkár által bejelentett változások után is hangot ad véleményének. Pró és kontra is volt mit megfogalmaznia a facebookon.

A pozitívumok közé sorolta többek között, hogy a mozgáskorlátozottakat szállító "hivatásos" gépjárművekre, illetve a nagycsaládosok kisbuszaira adott kedvezmények is fontosak, de azzal kapcsolatban, hogy az M1-es Tata-Tatabánya közötti szakasz díjmentességét nem állították vissza, már nemtetszésének adott hangot. Mint kiderült, továbbra sem kapott választa  kérdéseire a szakminisztériumtól, és azt sem tudja, mi indokolja, hogy itt fizetni kelljen. Személyes tapasztalait is megosztotta, és a megalapozottabb döntések meghozatalához is adott "tanácsot".

Bencsik János Facebook-bejegyzése:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!