Közélet

2014.06.26. 17:11

Több tatabányai intézményt is felújítanak

Teljes lendülettel zajlik az intézmények felújítása a megyeszékhelyen. Alsógallán az óvoda udvara újul meg, a KPVDSZ-ben megkezdődött az ablakok cseréje.

Veizer Tamás

A nyári hónapok alatt nagy ütemben zajlanak a felújítások a megyeszékhelyen. Az Alsógallai Óvodában (a Német Nemzetiségi Óvoda telephelyén) néhány hete a napárnyékolókat szerelték fel 800 ezer forintos költséggel, most az udvaron bontották le a használaton kívüli kéményt és új kerítést építenek.

Dr. Kancz Csaba alpolgármester, alsógallai képviselő hangsúlyozta: a mostani bontás, tereprendezés és az új kerítés megépítése 3 millióba kerül majd. Kocsi Nikoletta, az intézmény vezetője elmondta: a fejlesztések révén kellemesebb környezetben mozoghatnak a lurkók. Hozzátette: év közben hetven, most negyven kis lakója van az óvodának.

Az újvárosi KPVDSZ Művelődési Házban megkezdődött a teljes homlokzati nyílászárócsere. A csaknem 10 millió forintos beruházásban korszerű műanyag nyílászárókra cserélik az elöregedett ajtókat és ablakokat, amelyek még a hetvenes évek építettek be. Bereznai Csaba alpolgármester, a városrész képviselője elmondta: a 2004 óta önkormányzati tulajdonban lévő művelődési ház felújítása tavaly kezdődött a fűtés korszerűsítésével, az ablakcserékkel, a szigeteléssel tovább nőhet az épület energia-hatékonysága. 

Az alpolgármester kiemelte: a munkálatok egy hónap múlva fejeződnek be, addig 27 ablakot és 3 ajtót cserélnek ki. A korszerű, 5 légkamrás műanyag ajtók és ablakok cseréje már elkezdődött. A beruházást szakaszosan végzik a szakemberek, így a munkálatok nem okoznak fennakadást az intézmény működésében. Bereznai Csaba hozzátette: a bejárati portált is átalakítják, a kültéri ajtó-szerkezet új, hőszigetelt fémvázat kap. A kivitelező Száfián és Társa Kft. munkatársai várhatóan július végére készülnek el a nyílászárók és üvegfalak cseréjével.

Somogyi Nóra, az intézmény munkatársa elmondta: a művelődési házat a KPVDSZ Közhasznú Alapítvány működteti. A múlt évben mérhetővé, szabályozhatóvá tették a fűtést, kicserélték a radiátorokat és csővezetékeket, ami már érezhető megtakarítást jelent. A nagyterem ablakainak cseréje is hamarosan elkezdődik. A szakemberek elmondták: a munkákat úgy végzik, hogy a művelődési ház programjait ne zavarják.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!