Közélet

2014.06.21. 11:36

Mi köze Jockey Ewingnak a oroszlányi polgármesterhez?

A New Cities Foundation és a UN-Habitat, valamint az Ericsson cég és Dallas városa szervezte a „New Cities Summit 2014” konferenciát, amely egyben az amerikai polgármesterek soros éves tanácskozása is. A találkozón Takács Károly oroszlányi polgármester is részt vett. A dallasi konferencia a hét elejétől egészen máig tart.

kemma.hu

Vasvári Erika sajtóreferens lapunkhoz eljuttatott információi szerint a polgármester a fenti szervezetek másodszori meghívását elfogadva vesz részt az eseményen.

– A konferencia kiemelten foglalkozik a hátrányos helyzetű városi rétegek kapcsolati hálózatának megerősítésével. A megbeszélések kiemelkedő alkalmat teremtenek arra is, hogy önkormányzati és üzleti kapcsolatteremtéssel, illetve meglévő amerikai gazdasági kapcsolataink felmutatásával (BorgWarner) Takács Károly polgármester újabb tőkebefektetők számára kínálja fel az oroszlányi ipari parki potenciált – nyilatkozta Vasvári Erika.

Megtudtuk azt is, hogy tavaly, a Sao Paolo-i New Cities-konferencián több mint harminc ország nyolcszáz képviselője, és mintegy száz újságíró vett részt. Úgy tudjuk, a konferencián való részvétel 938 euro utazási és 869 dollár szállásköltséget foglal magában. Az előző évben a polgármeser Kínába, a nemzetközi városok konferenciájára utazott, ahol a város Ipari Parkját népszerűsítette. Lapunknak akkor elmondta: 280 ezer forint volt a repülőút.

2008-ban Rajnai Gábor szocialista polgármester járt az Egyesült Államokban egy emlékúton, amelynek keretében megemlékeztek az 1848-as szabadságharc 160. évfordulójáról. Az emlékút költsége 588 ezer forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!