Közélet

2014.06.28. 19:03

Megalakult az Észak-Dunántúli Nemzetközi Bányászati Klaszter

Alakuló közgyűlését tartotta pénteken a tatabányai önkormányzat tanácstermében az Észak-Dunántúli Nemzetközi Bányászati Klaszter. Az eseményen részt vett Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is.

F. K.

A társulás alapító okiratát aláírók a tömörülés alapvető feladataként határozták meg munkahelyek teremtését. A tagok hitet tettek amellett, hogy fejlesztési kezdeményezéseikkel  javítják a megye, a régió foglalkoztatási és szociális helyzetét, hozzájárulnak a térség gazdasági, társadalmi fejlődéséhez.

A klaszter fontos céljaként jelölte meg a több  évszázados bányászati múltra visszatekintő észak-dunántúli régióban korszerű színvonalon, a modern környezetvédelmi, műszaki, gazdasági elvárásoknak megfelelően újrateremteni a saját erőforrásokra  támaszkodó, előnyös szénenergetikát, tudatosan felhasználni a hazai ásványvagyont.

A megjelentek a döntések sorában a klasztertanács elnökének, Tatabánya polgármesterét, Schmidt Csabát választották. A gesztor szervezet létrehozásával Glevitzky Istvánt, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület dorogi szervezete elnökét bízták meg. Javaslat hangzott el arra, hogy alakuljon meg a Bányász Klaszterek Tanácsa.

F. K. -->

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!