Közélet

2014.06.30. 16:16

Hétvégi sebészeti ügyelet is lesz Komáromban

A hétvégi sebészeti ambulancia a tervek szerint 8-tól 18 óráig fogadja azokat a betegeket, akik kisebb sérüléseket szenvedtek.

komarom.hu

Júliustól lesz hétvégi sebészeti ambulancia a Selye János Kórházban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a komáromiak a hétvégén kisebb háztartási, kerti vagy játszótéri balesetet szenvednek, azok ellátása helyben történik meg. Az ellátáshoz szükséges eszközökkel és szakszemélyzettel a Selye János Kórház rendelkezik.

Ahogy dr. Molnár Attila polgármester fogalmazott, az önkormányzat a működése során folyamatosan a lakossági igényeknek megfelelően alakította a fejlesztéseket, beruházásokat, és nincs ez másképp az egészségügyben sem. Így került felújításra például a védőnői szolgálat épülete is.

- A hétvégi sebészeti ambulancián ugyanazt a szolgáltatást nyújtjuk, amit hét közben a rendelőintézetben, tehát lesz radiológia és labor is. A szükséges műszerekkel, felszerelésekkel rendelkezünk, hiszen ezeket használjuk az egynapos sebészeti osztályon is. A folyamatban lévő uniós fejlesztésnek köszönhetően pedig tovább bővíthetjük eszközeinket. Az ügyeletet a közalkalmazott orvosok, illetve az egynapos sebészetet ellátó szakorvosok végzik majd a kórház szakasszisztenciájával közösen – magyarázta dr. Ferencz Péter, a Selye János Kórház igazgatója.

Az intézmény a júliusi beosztással már elkészült, a hétvégi rendelési időt a jövőben a tapasztalatok függvényében alakíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!