Közélet

2014.04.14. 07:14

Vágó: a Jobbik az országgyűlés lelkiismerete szeretne lenni

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei jelöltjei értékelték a választási eredményeket a párt tatabányai irodájában.

V.T.

– A választás egyik eredménye, hogy a Jobbik támogatottsága, a húsz százalék fölé nőtt. Ezzel a második legerősebb ellenzéki párt lettünk! – hangsúlyozta Vágó Sebestyén, és hozzátette: köszönik a rengeteg támogatást, amit a választóktól kapotak a megyében. Több mint 4 százalékot sikerült javítani a 2010-es eredményekhez képest, amit nagy eredménynek tart. A politikus kifejtette: a párt ellenzékben az országgyűlés lelkiismerete szeretne lenni, tiszta ellenzéki szándékokkal.

Már készülnek az európai parlamenti választásokra, majd az önkormányzatira. Szabó Mihály, a komáromi kerület jelöltje is úgy fogalmazott: a célt, hogy megelőzzék a baloldalt és megtörjék a Fidesz kétharmados többségét, nem sikerült elérni, de elégedett, mert Oroszlányban két szavazókörben és egy választókörben sikerült áttörést elérniük. Az esztergomi választókerület jelöltje, Nunkovics Tibor elmondta: a térségben a közbiztonság romlása az ő malmukra hajtotta a vizet, elsősorban Dorogon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!