Közélet

2014.04.09. 09:34

Nagy fejlesztés a Selye János kórházban

Elindul a fejlesztési program a komáromi Selye János kórházban. Az erre fordítható uniós forrás több mint 760 millió forint.

kemma.hu

Az egészségügyi projekt része a fűtéskorszerűsítés is, amely energia- és költségtakarékossá teszi a kórház, illetve a rendelőintézet temperálását. Ezen kívül modernizálják az egész létesítmény informatikai rendszerét is.

– Ma már az élet egyetlen területén sem tudunk mozdulni informatika nélkül, nincs ez másképp az egészségügyben sem – emelte ki dr. Ferencz Péter. – A beruházás során nem csak hardver- és szoftverfrissítés zajlik, hanem hálózatfejlesztést is végrehajtanak. Rendszerbe állítunk egy teljesen új medikai szoftvert is, amely részben a dokumentációt, részben az elszámolási feltételeket segíti majd.

Dr. Szakál Imre orvos-igazgató elmondta, hogy az ő pályafutása alatt ilyen volumenű korszerűsítés nem valósult még meg a kórházban. Hozzátette, hogy a beruházás nagy jelentőséggel bír a kórház, a rendelőintézet és a betegek számára egyaránt.
A támogatási szerződést tavaly decemberben írták alá, a projekt várhatóan jövő tavaszra fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!