Közélet

2014.03.22. 10:36

Új eszközöket kapnak a tatabányai óvodák

Előzetesen felmérték az igényeket, egyeztettek az óvodákkal. A városi gyerekintézményekben tizenhárom kültéri játszóeszközt telepítenek március végétől.

V. T.

A tatabányai önkormányzat sikerrel pályázott az Óvodafejlesztés Tatabányán című projektjével. A TÁMOP támogatásából 27 millió forint értékben új kültéri játszóeszközöket telepítenek tizenegy óvodaudvarba – jelentette be Schmidt Csaba polgármester a Kodály Zoltán Óvodában tartott tájékoztatóján.

A polgármester kiemelte: előzetesen felmérték az igényeket, egyeztettek az óvodákkal. A városi gyerekintézményekben tizenhárom kültéri játszóeszközt telepítenek március végétől. Az apróságok hamarosan új mászóvárakon, csúszdákon, mini forgójátékokon és rugós mérleghintákon játszhatnak majd, illetve már meglévő játékok alá helyeznek ütéscsillapító gumilapokat.

Pál András főkertész elmondta: a munkálatok március 28-án kezdődnek és május végén fejeződnek be. A fejlesztéseket mégy ütemben valósítják meg .
A város két évvel ezelőtt sikerrel pályázott a TÁMOP keretében az Óvodafejlesztés című felhívásra. Ennek célja, hogy a segítsék az óvodapedagógusokat a kisgyerekek személyiségének fejlesztésében. A város mintegy 100 millió forint támogatáshoz jutott, amelynek kedvezményezettje 17 óvodai helyszínen 2200 gyermek és az óvodapedagógusok. 

Címkék#Tatabánya
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!