Közélet

2014.03.13. 09:20

Szénmonoxid-mérőt kaptak a komáromi a mentősök

Öt ember élete múlott az érzékelőn.

H. D.

Egy komáromi asszony ájulásos rosszulléte miatt riasztották a komáromi mentősöket az egyik Jókai téri lakásba, ahová szénmonoxid-mérő berendezéssel érkezett Vásárhelyi Imre és Géringer Tamás szolgálati páros. Ez az óvintézkedés bevált szokás lett a mentős berkekben, miután tavaly decemberben három szénmonoxid-jelzőeszközt is kaptak a komáromi önkormányzattól.

A szakembereket értesítő hozzátartozó panaszmentes volt, rajta nem észleltek helyben mérgezéses tüneteket, de miután az eszköz magas szénmonoxid-értéket mutatott, így őt is ellátták, illetve a szomszédos otthonokba is bekopogtattak a mentősök. Vásárhelyi Imre rögtön értesítette a katasztrófavédelem munkatársait, akik a környező lakásokat is bemérték és átszellőztették. Az asszony oxigénterápiában részesült, majd a tatabányai kórházba szállították további ellátásra.

Az érintett lakás feletti ingatlanban még magasabb volt a mérgező gáz szintje, itt egy idős asszonyt keltettek fel „halálos”álmából. A két mentőssel együtt így öt ember életét mentette meg az ajándékba kapott készülék. Kaszás Zsolt mentőállomás vezető örömmel újságolta: a jövőben hat defibrillátor pont is létesülhet a Duna-parti város legfrekventáltabb helyein.

Címkék#Komárom
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!